Catalaanse gele strikken vergeleken met Jodenster?

Elsa Artadi vergelijkt gele strikken met Jodenster

Met de zelf uitgeroepen republiek Catalonië gaat het niet goed. Er is geen goede leiding en ook geen intellectueel of kunstenaar-intellectueel die de boel eens flink wakker schudt.

Gele strikken hetzelfde als een Jodenster? Israël wordt wakker!

Catalanen zitten in een overdrive en verdrinken in superlatieven. Nog erger, de Catalaan komt woorden te kort, om hun vermeend slachtofferschap te illustreren grijpen ze blind naar alles wat bruikbaar is. Ik heb het wel eens eerder gezegd – El Mati website – de republiek Catalonië vergelijkt zich met lijken.

“Niets, maar niets, kan worden vergeleken met de Holocaust om een ​​politiek doel te bevorderen, deze vergelijking is een schande!” Reageerde Assaf Moran, minister-adviseur van de Israëlische ambassade in Spanje, om een controversiële boodschap getweet van Elsa Artadi, woordvoerder voor de Catalaanse overheid. Haar tweets van dagboeken teksten van Anne Frank, Holocaust slachtoffer te verwijzen naar de politieke situatie in Catalonië.

De Catalanen hebben de tweede wereldoorlog niet meegemaakt. Tijdens de burgeroorlog schieten ze op elkaar – op de Ramblas Barcelona 1938 – vermoordden katholieke priesters en nu gaat mevrouw Elsa Artadi met de tekst van Anna Frank er vandoor? Het nazisme had ze ooit in 2018 als vergelijk afgezworen.

Toch heb ik een akelig gevoel over al die plastic gele strikken die overal wapperen, het gele symbool die je dwingt elke dag, uur en zelfs op de televisie herinnert te worden aan de twaalf stoute jongens die in de Spaanse gevangenis zitten. Te moeten kiezen? Zo werd mij op een agressieve manier gevraagd: Ben je voor of tegen Catalonië? Is dat wat de pilaarheilige Elsa Artadi bedoelt met haar onderbuik boodschap?

Catalanen zijn banaal in hun strijd, onderbuik-hormonen die een weg zoeken naar buiten, via het verstand dat op hol geslagen is.

Er is op dit moment in de provincie Catalonië geen politieke leider die dit proces van groteske eigenwaan in goede banen kan leiden.

Copyright ©2019 Robert Kruzdlo

Let op de gele strikken bij haar tweet!

https://elpais.com/ccaa/2019/03/13/catalunya/1552475095_643598.html

(((Elsa Artadi))) 

✔@elsa_artadi

🎗

“No se’ns permet tenir la nostra opinió. La gent vol que tinguem la boca tancada, però això no t’impedeix tenir la teva pròpia opinió. Tot el món ha de poder dir el que pensa”. Una frase d’Ana Frank molt escaient per al dia d’avui que fa 69 anys de la seva mort a Bergen-Belsen.

4.104

13:52 – 12 mar. 2019

3.583 personas están hablando de esto