Rusland helpt Catalunië?

Poolse schrijver

De Poolse schrijver Adam Zagajewski (Lvov, 1945) die wordt beschouwd als een van de grote Midden-Europa schrijvers zegt in een interview voor de La Vanguardia dat hij weet dat Poetin de Catalaanse separatisten financieerd?

Op de vraag: Volg je het politieke nieuws van Catalonië?, antwoorden Adam.

Iedereen doet dat natuurlijk. Het is een gevaar voor Europa, er zijn artikelen gepubliceerd in Polen die aantonen dat Poetin en Rusland veel geld geven aan het Catalaanse separatisme. Aan de andere kant heb ik hier vrienden die onafhankelijk zijn en ik begrijp heel goed dat dit een oud en complex probleem is, dat Catalonië lang naar meer autonomie heeft verlangd. Maar voor Europa zou het niet goed zijn als nieuwe staten floreren, zoals Schotland of Catalonië.

https://www.lavanguardia.com/cultura/20191106/471422237437/adam-zagajewski-libro-entrevista-nobel.html#linkcomments-xsde 12 slachtoffers